VAKANTIESTUNTER.COM

cruise

Cruisevakantie

Cruisevakanties zijn populaire, dat is niet zo vreemd, want een cruise is een geweldige manier om een onvergetelijke reis te maken. U vaart over rivieren (riviercruise) en andere binnenwateren als meren en binnenzeeën, maar desgewenst ook over wereldzeeën. U bezoekt bijzondere bestemmingen die op andere manieren onbereikbaar zijn. U doet unieke ervaringen op. Een cruisevakantie is veelzijdig, ontspannen en onvergetelijk. Het is een kwestie van één keer uw koffer uitpakken en genieten! U wordt, in veel gevallen 's nachts, van de ene plaats naar de andere gevaren en komt zo op de allermooiste plekjes van de wereld. Luxe schepen en exclusieve accommodaties, faciliteiten van topklasse en een ongeëvenaard serviceniveau hebben de cruisevakantie de populariteit gegeven die het verdient.

Als cruiseschip wordt doorgaans een groot model passagiersschip gebruikt dat speciaal wordt ingericht en gebruikt voor het vervoeren en vermaken van haar passagiers tijdens een cruise. Hoewel de meeste cruiseschepen zonnige bestemmingen aandoen kan men ook cruises boeken naar onder andere Alaska en Noorwegen maar ook naar de Zuidpool. De meest populaire cruises gaan echter naar landen rond de Middellandse Zee of varen rond in het Caribische gebied.

Tui is de cruise specialist bij uitstek. Ze bieden u de keuze uit meer dan 30 cruisevakanties op diverse cruiseschepen. De aansluitende reis van en naar uw cruiseschip wordt verzorgd, en wanneer u de cruisevakantie met een hotelverblijf wilt verlengen, is dat heel goed mogelijk. Een droomcruise naar bijvoorbeeld de Canarische eilanden spreekt altijd tot de verbeelding. Arke neemt alle zorgen uit handen en zorgt er voor dat u van een goedkope cruisevakantie kunt genieten.

Bekijk het complete aanbod en waan u als wereldreiziger op de grote oceaan, terwijl u naar de ondergaande zon staat te kijken met een heerlijke cocktail in uw hand, cruises zijn een geweldige manier van vakantie vieren.

De goedkoopste cruisevakanties vindt u hier

Goedkope cruise

Een van de meest populaire gebieden ter wereld om een cruise te maken is het Caribische gebied. Het cruiseschip vaart niet alleen rond op zee maar zal in veel gevallen ook diverse eilanden aandoen. Hier kunnen de passagiers dan van boord gaan om zich op het eiland te vermaken. Ze kunnen er gaan winkelen of van de prachtige gebouwen en cultuur genieten. Er kunnen ook excursies worden georganiseerd waaraan de gasten deel kunnen nemen. De meeste cruisevakanties in het Caribische gebied hebben een bepaald thema waardoor men een reis kan boeken die aansluit bij persoonlijke wensen en interesses. Zo kan men er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de bovenwindse- dan wel de benedenwindse eilanden aan te doen of een land als Haïti te gaan bezoeken.

Door televisieseries als Loveboat is het maken van een cruisevakantie erg populair geworden. Veel mensen dromen ervan om tenminste eens in hun leven een cruise te maken naar een exotische bestemming. Het is zeker niet alleen aan mensen voorbehouden die over meer dan gemiddelde financiële middelen beschikken, bij ons boekt u altijd een voordelige cruisevakantie.

Riviercruises

Cruiseschepen varen niet alleen op zee, u kunt namelijk ook een goedkope cruisevakantie maken op de Rijn, de Nijl en de Donau, rivieren die erg in trek zijn voor het maken van een cruise. Voor zowel de grote als de wat kleinere cruiseschepen worden speciale aanlegsteigers gebouwd, ook wel terminals genoemd. De kleinere cruiseschepen die over de rivieren cruisen trekken mensen die een korte cruisevakantie op hun verlanglijstje hebben staan en weten dat er in Europa veel moois vanaf het water is te bekijken.

De capaciteit van de cruiseschepen wordt de laatste jaren steeds meer uitgebreid waardoor er schepen ontstaan die meer weg hebben van een vakantiedorp met allerlei voorzieningen dan van een schip. Cruiseschepen komen op plekken waar u met de auto niet komt en u geniet op een unieke manier vanaf het schip van fjorden, bossen en wildlife. Van witte ijswanden tot tropische, groene kustlijnen. Vanuit de haven kunt u een excursie boeken om al dat moois van dichtbij te bekijken.

Overzicht van riviercruises