VAKANTIESTUNTER.COM

autovakantie

Autovakantie

Dit is de plek om goedkope autovakanties te zoeken. Het aanbod is geweldig, of u nu een hotelreis wilt maken of heerlijk met de kinderen wilt gaan kamperen. Hier vindt u alle mogelijkheden. Tegenwoordig is een goedkope autovakantie, of deze nu lang of kort is, eenvoudig te boeken. Denk er aub om dat u tijdens de vakantie met de auto de afstanden niet te lang maakt, zeker niet met kinderen op de achterbank. Voor zowel de eigen veiligheid als die van de medeweggebruikers kan u het beste regelmatig even rust nemen.

Onderweg zijn er vele mogelijkheden om samen met het gezin even te ontspannen, hou tijdens het plannen van de reis rekening met de tijd dat u in de auto zit. Wij wensen u alvast een fantastische vakantie met de eigen auto. Het reizen gaat niet alleen tamelijk snel maar meestal ook erg comfortabel. In de meeste gevallen kan men zelfs de nodige bagage meenemen waardoor het een ideaal vervoermiddel werd om te gebruiken tijdens de autovakantie. Hierbij komt nog dat door de opmars van de auto ook op steeds meer plaatsen tankstations werden gebouwd en u dus overal brandstof in kon slaan.

Vakantie met de auto tegen de laagste prijs?

Een opkomende trend is de camper vakantie, reizen met een eigen of gehuurde camper naar welk land dan ook. Hoewel een autovakantie in de regel veel vrijheden met zich meebrengt zijn er ook een aantal nadelen van een dergelijk manier van vakantie vieren op te nomen. Zo kan een lange autorit vaak erg vermoeiend zijn waardoor men bij aankomst op de vakantiebestemming te moe is om de eerste dag echt van de autovakantie te kunnen genieten. Dit is zeker het geval wanneer men de enige is die de auto kan besturen.

Vakantie met de auto

Wanneer u in Europa gaat reizen per auto zal u op diverse plaatsen stuiten op zogenaamde tolwegen of wegen waar u een speciaal wegenvignet nodig heeft om er te mogen rijden. Er zijn dan wellicht andere routes die naar de uiteindelijke plaats van bestemming leiden waar u deze kosten niet heeft. Natuurlijk dient u een afweging te maken tussen de extra brandstofkosten die u heeft en de kosten voor de tolweg of het wegenvignet. Er zijn eveneens landen waar men tol heft op bruggen of tunnels. Hiervoor geldt echter dat deze vaak moeilijker te omzeilen zullen zijn. U dient de kosten die hier gerekend worden mee te nemen in het kostenplaatje om zo een voordelige vakantie te hebben. Zo komt u tijdens de autovakantie niet voor verrassingen te staan.

Een trend die we steeds vaker tegenkomen is het zogenaamde glamping, kamperen met luxe en comfort. Kamperen is geen afzien meer tegenwoordig; het gaat gepaard met comfortabele bedden en stacaravans die van alle gemakken voorzien zijn.

Veel mensen die in Frankrijk een autovakantie willen gaan houden lopen de kans om vroeg of laat te stuiten op een zogenaamde tolweg. Dit is een weg waar de gebruiker ervan direct hiervoor moet betalen. In Frankrijk gebeurt dit op de meeste snelwegen en kan dus aardig wat geld gaan kosten tijdens een autovakantie. Hierbij komt verder nog dat men in dit geliefde vakantieland ook bij sommige bruggen en tunnels een vorm van tol dient te betalen om er over dan wel erdoor te mochten.

De enige manier om aan de tol op de Franse snelwegen te kunnen ontkomen is door er geen gebruik van te maken. Met andere woorden men dient een route uit te stippelen die alleen over de secundaire wegen van het land zullen voeren. Afhankelijk van het doel van de vakantie en de eindbestemming kan er een afweging worden gemaakt tussen het geld dat men aan de tolheffingen kwijt is en de kosten die een eventuele andere route met zich mee kan brengen. Het kan immers zo zijn dat men extra kilometers maakt en daardoor extra brandstof moet innemen.

Vooral in het hoogseizoen kan het op de Franse wegen erg druk zijn met vakantieverkeer. Veel mensen die met de auto op weg zijn naar het zonnige zuiden komen dan ook terecht in lange files met name langs de zogenaamde Route du soleil (de belangrijkste weg naar het zuiden). Aangezien het vaak erg warm is in deze periode is het innemen van voldoende vocht voor alle inzittenden van groot belang. Bovendien is het aan te raden wanneer men naar Frankrijk reist met de auto ook een lidmaatschap af te sluiten bij een pechhulpdienst.